Hienoja makuja maidosta


Juustoportti on lähes 50 vuotta vanha perheyritys kotiseudultani Etelä-Pohjanmaalta. Se on kasvanut lähes viidessäkymmenessä vuodessa pienestä maatilajuustolasta noin 150 henkeä työllistäväksi yritykseksi. Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi kahvila-ravintolat Jalasjärvellä ja Mäntsälässä sekä ruokatuotteita valmistava Kasvis Galleria Kuopiossa.

Juustoportti käyttää tuotannossaan maitoa noin 30 milj. litraa vuodessa, josta luomumaitoa noin 3 milj. litraa ja vuohenmaitoa noin 1 milj. litraa.

Käy tutustumassa tarkemmin Juustoporttiin sekä tuotteisiin www.juustoportti.fi. Sivuilta löytyy myös hyviä reseptejä, joihin voit käyttää Juustoportin juustoja.

                                                                     

Mitä tarkoittaa että maito on Vapaan lehmän maitoa?

Vapaan lehmän tuotteet

Lehmä on vapaa, jos se ei elä kiinni kytkettynä. Juustoportin Vapaa lehmä saa kulkea pihatossa syömässä tai levätä aina kun tahtoo, ympäri vuoden. Tämä on lehmälle tärkeää luontaista käyttäytymistä. Lehmä on laumaeläin, jolla on tarve leikkiä, liikkua, hoitaa kehoaan ja maata pehmeällä alustalla. Lehmät tykkäävät seurustella lajitovereidensa kanssa. Juustoportin Vapaan lehmän sopimustiloilla tilalliset ovat sitoutuneet takaamaan lehmilleen nämä mahdollisuudet, sekä ennakoimaan lehmien terveyttä ja parantamaan jatkuvasti eläinten hyvinvointia.

Ovat sanoneet, että vapaan lehmän maito maistuu raikkaammalta. Ovatpa myös maininneet, että se on eniten maidon makuista. Se johtuu siitä, että se on tuoreena pakattua!